#EATIT

Mat som av olika anledningar slängs i onödan definieras som matsvinn. En undersökning som skolköket på Söderslättsgymnasiet i Trelleborg gjort visar att de dagar elever slänger störst mängd mat är när maträtterna vi uppskattar mest serveras. Personalen i skolköket har en teori till problemet nämligen att elever tar upp mer än vad de orkar äta. Under en månad slängs mat för cirka 12 500 kr.

Globala Målet 12 handlar om hållbar konsumtion. Vi måste tänka på Framtiden och sluta slösa på jordens resurser. Vi ska helt enkelt inte slänga saker i onödan som egentligen går att använda. Det går alltså inte längre att konsumera mat som vi gör i dagsläget.

#EATIT är vår idé till en lösning på matsvinnet. En hashtag tänkt att uppmuntra barn och unga på sociala medier, att äta maten de tagit upp. Gör som vi, använd #EATIT och var med i vår kampanj!

Av Caroline, Wille, Julia och Wille på Söderslättsgymnasiet (Åk, 1, 2 och 3), Trelleborg

En reaktion på ”#EATIT

  1. Pingback: Vi är med och skapar en hållbar framtid för Trelleborg! – Kreativ design för lärande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s